Мајка из Кладова која је покушала убити своју бебу: Много је се плашим

ГС
Foto: Илустрација

Полиција у Кладову ухапсила је прекјуче у оближњем селу мајку А. А. стару 20 година због сумње да је починила кривично дјело насиље у породици.

Њој је тада одређен притвор до 48 сати, а у међувремену је спроведена до Основног суда у Неготину.

А. А. је покушала да голим рукама угуши своју деветомјесечну бебу. Срећом, отац је ушао у собу, хитро одгурнуо младу жену, и узео бебу која је већ почела да добија плавичасту боју лица, а на врату је имала огреботине.

Одмах након хапшења, кренула је истрага, а детаље су надлежни открили незванично за “Курир”.

“Одмах смо почели са информативним разговорима. Причали смо са породицом, мјештанима, свима који су били у ближем контакту са овом младом мајком. Брзо смо дошли до опипљивих сазнања која су нам указивала, иако нисмо медицински стручњаци, да ова жена није свјесно то урадила.

А. А. је, како кажу надлежни, сама увидјела да са њом нешто није у реду, али није знала шта јој се дешава.

“А. А. се обратила једном медицинском раднику кладовске болнице, неколико дана прије овог догађаја. Буквално му је тада казала ”Нешто нисам како треба. Много се бојим своје бебе. Страх ме је од дјетета, не знам шта је то са мном. Морам што прије да одем код неког психијатра””, навели су упућени у случај.

Мјештани су надлежнима казали да А. А. није хтјела да доји своју бебу, да је некако бјежала од дјетета, да би некада била баш причљива, а некада не би ни ријеч прозборила.

Према досадашњем току истраге, надлежни, који нису медицински стручњаци, сматрају да је у овдје ријеч о постпорођајној депресији или постпорођајној психози. На жалост, њене симптоме нико није препознао од најближих и права је срећа што није дошло до трагедије.

Ипак, психијатријски вјештаци утврдиће о чему се тачно ради, пише Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана