Мајка дјечака-  убице први пут у јавности од масакра у Рибникару

ГС
Мајка дјечака-  убице први пут у јавности од масакра у Рибникару

БЕОГРАД - Мајка дјечака - убице, Миљана К. стигла је у Палату правде на суђење по оптужници Вишег јавног тужилаштва у Београду којом јој се, заједно са њеним супругом, Владимиром К, на терет ставља да су сину, који је извршио масакр у београдској соновној школи „Владислав Рибникае“ омогућили да користи оружје.

Она је на суђење стигла неколико минута послије својих адвоката и ћутке стоји испред суднице са њима, пише „Блиц“.

Њен супруг у судницу ће бити доведен из притвора.

На данашњем суђењу би супружници требало да изнесу своју одбрану и да им се прочита оптужница.

Миљани К. се на терет ставља извршење кривичног дјела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, док је Владимиру на терет стављено извршење кривичног дјела - Тешко дјело против опште сигурности.

Током ванредног обраћања главног јавног тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Београду, откривено је да је ДНК траг Миљане К, пронађен на чаури која је нађена код врата у учионици историје где је 3.маја њен син усмртио девет вршњака и чувара школе.

За Миљану К. тужилаштво је предложило казну затвора у трајању од двије године и шест мјесеци.

Како се наводи у оптужници, Владмир К, је у периоду од годину дана прије трагедије у ОШ "Владислав Рибникар" обучавао свог 13-годишњег сина да рукује ваздушним и ватреним оружјем, као и припадајућом муницијом, те да гађа у мете.

Тужилаштво наводи да је дјечак убица 24. априла пронашао ватрено оружје и муницију које се, умјесто у металном сефу са кључем, који је Владимир К. претходно набавио ради добијања дозволе надлежног органа, налазило у два пластична кофера која служе за пренос оружја, а не за његово безбједно смјештање и чување, а кофери су се налазили у једном ранцу црне боје.

Окривљени је на тај начин омогућио дjетету да дође у посјед пиштоља, за које га је претходно обучавао да пуца у стрељачком клубу, и то пиштоља марки “Чешка збројевка” и “Ругер”, за чије је набављање и држање он посједовао одобрење надлежног органа.

Дјечак убица, ученик седмог разреда, је тог 3. маја ушетао у ОШ "Владислав Рибникар", затим је из очевог пиштоља убио чувара школе Драгана Влаховића, седам дјевојчица и једног дјечака.

Ангелина Аћимовић је 15. маја у болници подлегла повредама у болници и преминула и тиме је број жртава ове незапамћене трагедије порастао на десет.-

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана