Мајка дjечака убице покушала да напусти Србију

Г.С.
Foto: blic.rs

БЕОГРАД - Миљана К., мајка дјечака убице из ОШ "Владислав Рибникар", заустављена је данас када је покушала да са ћерком напусти Србију, сазнаје "Блиц".

Миљана К. је покушала да оде из земље преко граничног прелаза Прохор Пчињски на граници са Сјеверном Македонијом, али је полиција задржала.

Подсјетимо, против Миљане К., мајке малољетног дечака убице који је убио девет својих вршњака и чувара школе "Владимир Рибникар" крајем прошлог мјесеца покренута је истрага због сумње да је занемарила и злостављала дјечака убицу прије злочина. Уколико се докаже да је извршила ово кривично дјело, њој прети казна затвора до три године.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду 23. маја саопштило је да је полицији наложено да прикупи обавијештења везано за мајку дјечака убице.

Такође, београдском Градском центру за социјални рад тада је наложено да изврши дијагностичку процјену функционисања породице дјечака убице и о томе достави извјештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица одраније налазила у евиденцији тог органа.

Уколико се докаже да је мајка занемаривала своје дужности као родитеља, васпитавања детета њој ће бити запрећена казна затвора до 3 године, преноси Блиц.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана