Мајка Ане Волш се нада да јој је ћерка жива, има и теорију зашто би нестала

GS
Foto: Printscreen

Београђанка Миланка Љубичић, мајка Ане Волш (36) за чије убиство је прије неколико дана оптужен њен супруг Брајан Волш (46), сумња да је њен зет у тешком пијанству починио злочин па убио и искасапио њену ћерку, и потом је бацио у контејнер.

- Ако је Брајан ипак постао монструм и дигао руку на Ану упркос мојим убеђењима да је добар муж и отац, онда верујем да је алкохол крив за то. Алкохол који су конзумирали у новогодишњој ноћи... Јер ми ништа друго не пада на памет - каже Миланка.

Несрећна мајка којој се иначе нарушено здравље погоршало од нестанка ћерке, ипак гаји наду да ће се као у најлепшем сну њена млађа ћерка појавити однекуда јер сумња од првог дана да се Ана склонила негде због пословних проблема.

- Болесна сам јако, 30 година сам дијабетичар. Имам атеросклерозу и вероватно ћу на операцију ноге, нисам у стању да дуго путујем. Постоји трачак наде у мени да је Ана жива, јер ми у глави одзвања Брајанова реченица коју је изговорио када је први пут говорио о њеном нестанку. Тада је рекао да је Ана добро и да он ништа лоше није урадио. Стално се надам да ће се однекуда она појавити и објаснити зашто је била нестала, али не мора ни то, само нек се појави - рекла је Миланка која би волела да може насамо да види Брајана и да га пита за своју ћерку у четири ока.

- Велики хендикеп ми је непознавање енглеског језика, тако да сам ускраћена да добијем одговор на бројна питања која ме муче. Кад бих могла да одем у Америку, не знам ни где бих ишла. Занима ме како су моји унуци за које Ана била изузетно везана, а интересује ме између осталог и где је Анин пасош - рекла је мајка.

Она подсјећа да је Брајану поверовала да је невин зато што никада није показивао насиље већ само љубав и поштовање према Ани.

- Јесте му било тешко да брине стално о тројици синова док је Ана била одсутна пошто је стално радила. Зато се и запустио и страшно угојио јер је био главни кувар. Али... - прича Миланка са задршком, па наставља да описује наводно хармонични однос ћерке и зета истичући да је и њој спасио живот.

- Била сам код њих у три наврата укупно 16 месеци и видела сам да се поштују и да Брајан воли Ану, а говорио је да не може ни дан без ње. Она је хтела да поведе децу у Вашингтон, да њему олакша, када је носио наногицу, али он то није хтео. Помислим да се ништа од овог не би десило да сам била тамо, али је Ана кад смо последњи пут причале рекла да њој и Брајану одговара да дођем у фебруару. Мени је Брајан спасао живот када сам пала код њих у кући и добила излив крви у мозак. Он је био на спрату изнад где је кувао ручак и чуо је моје вапаје, да испружене руке зовем Ану упомоћ. Брзо је реаговао и позвао хтну помоћ. Ана је радила у другом делу куће и није могла да ме чује. Тада сам имала мождани удар, што значи да сам преживела захваљујући Брајану - испричала је Миланка за Републику, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана