Маја Гојковић: Посланик Маријан Ристичевић претучен пред зградом Скупштине

Срна
Маја Гојковић: Посланик Маријан Ристичевић претучен пред зградом Скупштине

БЕОГРАД - Посланик "Двери" Бошко Обрадовић и присталице Савеза за Србију покушали су данас да блокирају рад Скупштине Србије и пред зградом Дома Народне скупштине претукли су посланика Маријана Ристичевића, саопштила је данас предсједник Скупштине Маја Гојковић.

Она је на почетку сједнице Скупштине, која је каснила око 40 минута, рекла да су Обрадовић и присталице Савеза за Србију покушали да спријече легално и легитимо тијело да ради свој посао.

"Брутално је нападнут посланик Маријан Ристичевић од хорде фашиста који су још испред Скупштине Србије. Тукли су га, оборили на земљу, шутирали, повредили, исцепали му сако", рекла је Гојковићева наводећи да је то разлог кашњењу почетка сједнице.

Она је истакла "да су се овакве појаве пред парламентима дешавале само када се рађао фашизам у Европи и позвала челнике ЕУ да осуде овакав догађај", те додала да очекује да се о овоме изјасне државни органи Србије.

Посланик Ристичевић, ипак, присуствује сједници Скупштине и то у кошуљи, без сакоа.

На дневном реду Скупштине Србије данас су Приједлог закона о измјени и допуни Закона о избору народних посланика и Приједлог закона о измјени Закона о локалним изборима, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана