Мафијашке ликвидације се поново “вратиле” у Београд?

Г.С.
Мафијашке ликвидације се поново “вратиле” у Београд?

Београд - Убиство Ранка Радошевића на бензинској пумпи у београдском насељу Рушањ потврђује да су се мафијашке ликвидације “вратиле” у Београд.

Радошевић је наводно био близак шкаљарском клану, па се поставља питање да ли се рат которских кланова поново разбуктава или су разлог овог убиства “стари дугови”?

Начин на који је извршена ликвидација, а касније и бјекство убица, указује да је ријеч о плаћеном убиству. Нападачи са хируршким маскама ушли су у локал испалили неколико хитаца, те након што је Радошевић пао, један од егзекутора је пришао и “овјерио” га још једним метком.

“Начин извршења може да укаже на наручиоце ове ликвидације, али се не назире потпис хладнокрвности какав је често био случај приликом ликвидација у обрачуну два клана”, рекао је уредник портала Курир Младен Радуловић.

По свему судећи, нападачи су пратили Радошевића, знали су да редовно долази на пумпу да пије кафу и када ће сједити сам и бити “најприступачнији” за извршење ликвидације.

“Чињеница је да није мислио да му прети било каква опасност. Није добијао претње, понашао се сасвим уобичајено. Био је дуже време у Београду и био је практично више породичан човек него криминалац”, додао је Радуловић.

Опште је познато да су Бензинске Пумпе објекти под видео-надзором. Међутим, то убицама није сметало.

“Убице су направиле неколико грешака, у великој брзини су извршиле ову ликвидацију чак је и један скинуо заштитну маску и показао своје лице”, казао је Радуловић.

Радошевић је наводно близак шкаљарцима али “траљавост” приликом егзекуције као да брише потпис которских кланова.

“Приче по локалним, а нарочито црногорским медијима су да је био близак пријатељ Јована Вукотића и шкаљараца. До сада то није био случај и није био повезиван са овим ратом што може да наговести да је ова ликвидација извршена због неких ранијих нерашчишћених рачуна”, објаснио је Радуловић.

Радошевић је одраније познат полицији, а у Црној Гори га знају по надимку Ранко Ескобар. Наводно је био близак и Радомиру Баћовићу, Никшићанину који слови за вођу организоване групе из тог црногорског града. Радошевићево име помињано је и након хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића. Блиндирани аутомобил, пронађен у миљковићевој гаражи водио на сада убијеног Радошевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана