Мађарска одлучила да изручи Маниташевића Београду, а не Приштини

Srna
Мађарска одлучила да изручи Маниташевића Београду, а не Приштини

БЕОГРАД - Мађарска ће изручити Србији Љубишу Маниташевића, осумњиченог за ратни злочин на Косову и Метохији, саопштено је из Министарства правде Србије.

Министарству правде Србије данас је достављена позитивна одлука Мађарске на захтјев Србије да Маниташевић буде изручен Тужилаштву за ратне злочине у Београду.

У саопштењу се наводи да, иако је и самопроглашено Косово такође поднијело захтјев за изручење, надлежни суд у Мађарској је утврдио да су испуњене правне претпоставке да се Маниташевић изручи и Београду и Приштини.

Коначно, мађарски министар правде, водећи се искључиво међународним правом и правдом, донио је одлуку да ЛЈубиша Маниташевић буде изручен Београду.

Србија поздравља такву одлуку мађарских власти и указује да су српски правосудни органи недвосмислено до сада показали да су спремни да једнако процесуирају сва лица без обзира на њихову националност или етничку припадност, истиче Министарство правде Србије.

Пред Тужилаштвом за ратне злочине у Београду води се истрага против ЛЈубише Маниташевића због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело противправно убијање и рањавање непријатеља на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија током деведесетих година, наводи се у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана