Ловчар: Пријава против љекара који кажу пацијенту да се не треба вакцинисати

Срна
Ловчар: Пријава против љекара који кажу пацијенту да се не треба вакцинисати

БЕОГРАД - Љекарска комора Србије покренуће процес и пријаву за угрожавање здравља и живота људи када неки љекар каже пацијенту да не треба да се вакцинише, изјавио је министар здравља Србије Златибор Лончар.

Он је рекао да ће у том случају љекар ићи на Суд части при Љекарској комори Србије и да то значи да ће онда "вјероватно изгубити лиценцу".

"То је одлука струке, а чланови Лекарске коморе Србије су сви лекари у Србији. Подржавам ту одлуку, то је нешто неминовно", рекао је Лончар новинарима у Београду.

Лончар је указао да у Србији има доста дјеце заражене вирусом корона и да тај број расте из минута у минут.

Он је додао да тренутно нема ни породице ни школе гдје неко дијете није позитивно на вирус корона.

Лончар је навео да дјеца боље подносе ову инфекцију и имају нешто блаже клиничке слике, али да млађи такође могу да пренесу заразу старијима.

Што се тиче одраслих заражених, он је рекао да је најкритичније у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, гдје не падају бројеви новообољелих.

Он је напоменуо да велики број људи, који нису ковид позитивни, трпе чекајући да дођу до љекара и додао да је једино рјешење у масовној вакцинацији.

Лончар је данас у Универзитетској дјечијој клиници "Тиршова" разговарао са Мартином Костолнијем, свјетски познатим кардиохирургом из Лондона, који је претходних дана заједно са српским колегама обавио три операције у тој здравственој установи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана