Лончар:Тим стручњака ће се бавити утицајем ископавања литијума на здравље људи

Танјуг
Лончар:Тим стручњака ће се бавити утицајем ископавања литијума на здравље људи

БЕОГРАД- Министар здравља Србије Златибор Лончар најавио је да ће данас бити представљен тим стручњака из области здравства, који ће размотрити да ли ископавање литијума може да има посљедице по здравље људи, и апеловао на грађане да не насједају на непровјерене информације.

-То је тим људи који се цијели живот бави здрављем и деце и одраслих. Њихов задатак ће бити, када добијемо предлог, а за сада га нема, да ти људи са огромним искуством размотре да ли то предложено може на било који начин да утиче на здравље грађана. И све ће бити представљено људима у Лозници, људима који тамо живе - рекао је Лончар за РТС.

У тиму стручњака су, додао је, шеф катедре за хигијену која се бави загађењем околине, људи из епидемиолошке службе, из медицине рада међу којима је начелник медицине рада Војно медицинске академије, али и кардиолози и сви други.

-Радићемо транспарентрно, изаћи ћемо са сваким мишљењем, отворени смо за све сугестије. Молим грађане да не наседају на непроврене приче - рекао је министар.

Говорећи о радовима на градилишту клинике Тиршова два, које је синоћ обишао и предсједник Србије Александар Вучић, обављају се у додатним сменама, а Лончар истиче да је реч о “остварењу вишедеценијског сна”.

-“Болница од преко 60.000 квадратних метара, са најсавременијом опремом и најбољим могућим условима, посебан пут до болнице и гаража на три нивоа, да се избегне саобраћајна гужа. Сви уз подршку председника раде на томе да се изградња заврши и раније, пре очекиваног рока - рекао је Лончар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана