Лончар: У јануару милион доза, следећи здравствени радници

Танјуг
Лончар: У јануару милион доза, следећи здравствени радници

БЕОГРАД - У јануару стиже још милион доза вакцина против вируса корона, а послије старијих од 70 година, вакцину ће слиједећи примити здравствени радници, изјавио је вечерас министар здравља Златибор Лончар.


Министар је истакао да је вакцина тренутно једино рјешење које нас може извући из проблема звано корона вирус и да је због тога битно да се што више људи вакцинише.

За ТВ Пинк, Лончар је рекао да је држава учинила све да што прије набави вакцину, што је, додаје, и успјела, јер је била једна од првих у Европи која је почела са вакцинацијом.

Министар је казао да је држава апсолутно спремна за долазак милион вакцина и масовну вакцинацију.

Најавио је и да ће у наредна три дана, до сриједе, бити пуштена обновљена одјељења Инфективне клинике у Београду ида је држава успјела и да улаже у реновирање болница у сред пандемије.

Лончар је најавио и да ће наредне недјеље бити постављен и камен темељац за КЦ Војводине, као и да ће бити отворена Интерна клиника КЦ Војводине која је комплетно опремљена са више од 200 кревета.

Упитан да прокоментарише поједине критике због одлуке Србије да у јужну српску покрајину дио будућих вакцина пошаље и за несрпско становништво, Лончар је рекао да ће увијек постојати они који ће и хумане потезе политизовати.

“Ако неко има замерку на то, онда смо ушли у озбиљан проблем. Мада, сигуран сам да је то једна мањина, и ту нису проблем ни вакцине, ни грађани...Када погледате коментаре тих људи који ће добити вакцину, они су одушевљени”, указао је Лончар.

Говорећи о пуцању цијеви у ковид болници у Батајници, Лончар је рекао да се тај инцидент догодио без икаквих посљедица по здравствено особље и пацијенте и да је квар саниран, те осудио што су поједини медији писали о том случају као да су га, каже, “једва дочекали”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана