Локомотива се запалила док је воз стајао на станици

ГС
Локомотива се запалила док је воз стајао на станици

ПОДГОРИЦА - На локомотиви воза који саобраћа на релацији Бар - Београд, на станици Зета вечерас у 19.44 часова дошло је до квара на електронском заштитном дијелу главног компресора локомотиве где се појавио дим.

Како је саопштено из Жељезничког превоза Црне Горе, локомотивско особље је успјело да локализује проблем, чиме је избјегнута већа штета на локомотиви, пренијеле су подгоричке "Вијести".

У пожару није било повријеђених путника. Машиновођа је превезен у болницу јер се, према ријечима очевидаца нагутао дима и на сву срећу задобио је лакше тjелесне повреде.

-Комисија за истраживање ванредних догађаја је на лицу мјеста и након давања извјештаја више детаља ће бити познато о узроку настанка квара. На дијелу пруге Подгорица - Зета уведена је дизел вуча, односно искључен је напон у контактној мрежи ради природе квара на локомотиви и воз ће бити превучен дизел локомотивом - пише у саопштењу.

Додају и да локални воз стоји у станици Голубовци и да ће након укључења напона у контактној мрежи наставити путовање ка Бару.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана