Локализован пожар на планини Видлич, још траје борба са ватром код Краљева

Срна
Локализован пожар на планини Видлич, још траје борба са ватром код Краљева

БЕОГРАД - Припадници Сектора за ванредне ситуације (СВС) Министарства унутрашњих послова Србије (МУП) у посљедња 24 часа гасили су 108 пожара, а успјели су да обуздају ватру на планини Видлич, гдје је горјело 2.500 хектара суве траве и ниског растиња.

Пожар у селу Жарче у Ибарској клисури код Краљева још није стављен под контролу, а ватрогасцима посао отежавају стрм и неприступачан терен, као и јак вјетар.

На терену су ватрогасци из Краљева, Ушћа, Рашке, Копаоника, Врњачке Бање, Новог Пазара и Чачка.

Ватру гасе 25 ватрогасаца-спасилаца са десет возила, а ангажовани су и десет радника “Србијашуме” са четири возила и два ватрогасца из Студенице са возилом.

Нема угрожених стамбених објеката и становништва, објавио је МУП Србије.

У околини Краљева локализовани су пожари на планини Троглав изнад Богутовца и у Полумиру, а под контролом је и пожар у селу Станча.

Пожар у Жагубици код Пожаревца је заокружен са свих страна, а ватрогасци-спасиоци ће и данас обилазити терен и контролисати ситуацију, поручили су из МУП-а.

Пожари у Бору на планини Стол и у атару села Душановац код Неготина и месту Бељан код Кладова су угашени, као и пожари у Лалинцу код Ниша, Меминцу код Пожаревца и у Житорађи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана