Лоциран телефон Матеја Периша: Сигнал ухваћен на ушћу Саве у Дунав

Г.С.
Лоциран телефон Матеја Периша: Сигнал ухваћен на ушћу Саве у Дунав

БЕОГРАД - Сигнал мобилног телефона Матеја Периша (27) из Сплита, који је нестао прије 12 дана у Београду, посљедњи пут је ухваћен у близини Великог ратног острва, на ушћу Саве у Дунав.

Вјерује се да је телефон био у Матејовом џепу када је он ушао у ледену Саву код Београда на води, а посљедњи сигнал је ухваћен око километар и по низводно, гдје је вјероватно његово тијело.

Потрага за тијелом је, међутим, отежана јер вода на том мјесту није толико дубока, али су ријечне струје веома снажне.

Како је рекао извор из истраге, полиција је преузела податке са свих базних станица у овом дијелу Београда, након што је Матеј Периш у ноћи између 30. и 31. децембра без икаквог разлога, сав у паници, истрчао из клуба “Готик” у Бетон хали и нестао без трага, пише Информер. .

– На основу снимака надзорних камера у околини Бетон хале, али и праћењем његовог телефона, може се са великом прецизношћу утврдити путања његовог кретања од момента када је истрчао из клуба “Готик”, око 1.40 послије поноћи. Он је затим преко Карађорђеве улице отрчао узводно до ресторана “Саванова” код Београда на води и ту се на једном снимку види како силази до Саве, али се не види и тренутак кад је ушао у воду – казао је извор и додао:

– Базне станице су регистровале сигнал његовог телефона на том мјесту, а потом је сигнал лоциран низводно код Великог ратног острва, гдје се изгубио. Претпоставља се да је Матеј све вријеме имао телефон у џепу док га је Сава носила и да је негде код острва, на ушћу Саве у Дунав, у води остало његово тијело.

Према његовим ријечима, речна полиција и рониоци претраживали су Саву од Београда на води до ушћа, али без резултата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана