Љекари о стању пацијената повријеђених у пуцњавама у Београду и код Младеновца

ГС
Љекари о стању пацијената повријеђених у пуцњавама у Београду и код Младеновца

БЕОГРАД - Дјечак и дјевојчица који су рањени у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду и даље су критично.

Два дјечака и наставница који су на лијечењу у Ургентном центру су добро, а два дјечака која су лечена у Тиршовој пуштена су кући. Наставница ће имати још једну ортопедску интервенцију у понедељак на шаци, пише РТС.

И најтеже повређени ученик који се налази у Ургентном центру показује помаке на боље и његово стање је за сада задовољавајуће.

Дјевојчица која је после пуцњаве на лијечењу у Дечијој клиници у Тиршовој и даље је животно угрожена са тешким повредама главе.

Сви повријеђени у пуцњави код Младеновца оперисани су и збринути. Два тешко повријеђена младића оперисана су у Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић".

Послије пуцњаве која се догодила код Младеновца у ургентни центар Клиничког центра Србије довезено је осам пацијената, док је током јучерашњег дана из смедеревске болнице пребачен још један пацијент.

Двоје пацијената је довезено у КЦ "Др Драгиша Мишовић". Један пацијент се и даље налази тамо и послије хируршке интервенције налази се у стабилном стању. Други пацијент је из те установе пребачен због ортопедских повреда у КБЦ Земуну гдје је оперисан и налази се у јединици интезивне неге.

Што се тиче стања пацијената који су после пуцњаве код Младеновца довезени у Ургентни центар КЦС директор те установе Милика Ашанин каже да су од од седам оперисаних пацијената три сасвим разбуђена и добро. Пацијент који је јуче пребачен из смедеревске болнице је такође послије доданих интервенција добро.

Пацијенти са најтежим повредама, које увијек могу додатно да се закомпликују, под будним су оком љекара и њихово стање се прати.

Два пацијента која се налазе у болници "Свети Лука" у Смедереву су стабилног стања.

Директор УКЦ Србије Милика Ашанин наглашава да се послије ове ситуације показало колико, како је рекао, „наша медицина успешна може да буде“.

-Показало се колико имамо квалитетног кадра, уз изузетне услове које сада имамо у новој згради Ургентог центра. На једном месту имамо амбуланте, зоне, изузетну опрему и операционе сале све под једним кровом - закључио је Ашанин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана