Љекар београдске Хитне помоћи: У болницама као у ратним филмовима, на улици играју коло

Срна
Љекар београдске Хитне помоћи: У болницама као у ратним филмовима, на улици играју коло

БЕОГРАД - Доктор у Хитној помоћи у Београду Александар Стијачић изјавио је да су сви који су играли коло на тргу могли да дођу на Инфективну клинику или Урегентни центар и виде људе који раде и пацијенте једне преко других.

-Као да снимамо ратни филм, катастрофа је како изгледа, нема везе са мирнодопском медицином, морамо да се смиримо, није добро терати инат - истакао је доктор Стијачић.

Он је нагласио да епидемиолошка ситуација није добра, те да медицинско особље „гине“ од посла у свим здравственим установама.

-Мало сам резигниран овим што се дешава код нас. Напољу смо на терену и видимо шта се дешава у граду. Ово играње кола, терање ината и шеге не знам чему служи - рекао је Стијачић.

Он је нагласио да су ти људи требали да дођу на Инфективну клинику ноћас да виде само како изгледа.

-Јадни људи који тамо чекају у реду, много болесних, имали смо 140, односно 150 позива - сви смо у скафандерима, све клинике у Београду су ковид, осим Ургентног центра и ВМА, возимо по Србији пацијенте - рекао је он, преносе београдски медији.

Доктор Стијачић је навео да је ситуација трагична и губи сваку могућност да се нађе неко рјешење.

Према његовим ријечима, друге интервенције су скоро занемарљиве, људи који су болесни немају могућности да добију број Хитне помоћи, јер је затрпан позивима.

- Било је око 12 позива на јавном месту, једна саобраћајна несрећа, било је срчаних болесника који не могу да добију број, била су два смртна случаја, један мушкарац је извађен из Саве а један бескућник се смрзнуо - истакао је Стијачић, додавши да су „то ситнице у односу на ово што се дешава са ковидом“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана