Љајићу косовска полиција није дозволила улазак на Косово и Метохију на помен Ивановићу

Танјуг
Љајићу косовска полиција није дозволила улазак на Косово и Метохију на помен Ивановићу

БЕОГРАД - Предсједнику СДП Србије Расиму Љајићу припадници косовске полиције нису дозволили да пређе административну линију на Јарињу и да у Косовској Митровици присуствује обиљежавању треће годишњице убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровицу.

Љајић је на Јарињу, како је саопштено из СДП-а, задржан више од два сата, јер му је најпре речено да се према подацима из базе КПС води као министар у Влади Републике Србије и да му је због тога потребна дозвола за прелазак административне линије.

Када је Љајић објаснио да није члан владе и да у Косовску Митровицу иде у својству грађанина на обиљежевања годишњице убиства Оливера Ивановића, припадници КПС су рекли да сачека пар минута, а тих пар миута је трајало два сата.

Послије тога Љајић је, како се наводи у саопштењу, званично обавијештен да не може да уђе на Косово и Метохију, а као разлог, незванично му је речено да политичарима и државним званичницима Републике Србије није дозвољен улаз због изборне кампање, која је у току.

СДП Србије ће о овом инциденту обавијестити све релевантне међународне организације, а посебно оне које се баве заштитом људских права.

- Питамо се о каквом слободном протоку људи, роба и капитала и заједничком тржишту, ЦЕФТА или "мини Шенгену", можемо говорити, ако се не дозвољава ни одлазак на обележавње годишњице нечије смрти – саопштила је странка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана