Литургија у храму Христа Спаса у Приштини први пут послије 1998. године

Танјуг, Срна
Foto: Епархија Рашко-Призренска

ПРИШТИНА - Литургија у храму Христа Спаса у Приштини одржана је први пут послије 1998. године.

На празник Вазнесенја Господњег - Спасовдана, први пут послије 1998. године, у храму Христа Спаса у центру Приштине данас је служена литургија, саопштила је Епархија рашко-призренска.

Како је објављено на Твитар налогу Епархије, свету архијерејску литургију служио је епископ Теодосије са свештенством и вјерницима у недовршеном храму.


У присуству неколико вјерника, владика Теодосије рекао је да је данашњи празник радост хришћана који не треба да буду у безнађу када су у опасности.

„Први пут данас прослављамо славу у овом величанственом, али недовршеном храму, а наши претходници су нам оставили у задатак да овде служимо, да се молимо и да довршимо храм", рекао је владика Теодосије.

Он је поручио да Храм Христа Спаса у Приштини попут Храма Светог Саве у Београду треба да буде украс града.

„Овај храм у Приштини треба да буде храм свих нас, да нас обједињује и сабира у миру љубави и слози. Зато са овог мјеста шаљемо поруку љубави и мира свима без обзира ко су и какве намере имају", рекао је владика Теодосије, понавлјајући да се само молитвом и слогом може довршити градња овог храма.

Храм Христа Спаса почео је да се гради почетком деведесетих година прошлог вијека, а приштинске власти инсистирају да се претвори у библиотеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана