Линта:Скандалозно величање усташтва у Сјеверној Македонији и Црној Гори

Срна
Линта:Скандалозно величање усташтва у Сјеверној Македонији и Црној Гори

БЕОГРАД- Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта назвао је скандалозним величањем усташтва, односно хрватског нацизма то што је у Сјеверној Македонији издата поштанска маркица са картом Независне Државе Хрватске (НДХ), те пуштен спот усташког пјевача Марка Перковића Томпсона на Радио телевизији Црне Горе.

Линта је истакао да је трагична и провокативна чињеница да, поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом, државне институције у Сјеверној Македонији и Црној Гори промовишу геноцидну НДХ и њеног главног промотера, усташког пјевача Марка Перковића Томпсона.

Према његовим ријечима, на тај начин се шири "бијесна мржња" према српском народу и дубоко вријеђају српске жртве геноцида из времена Другог свјетског рата.

- Очигледно је да нацистичке и фашистичке снаге у региону не могу да се помире са чињеницом да је српски народ слободарски народ који је храбро и неустрашиво устао против фашизма и у тој борби поднио огромну жртву - закључио је Линта.

Он је позвао Владе Македоније и Црне Горе да најоштрије осуде величање геноцидне НДХ и њеног главног промотера Марка Перковића Томпсона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана