Линта: Срамне, али очекиване одлуке о забрани концерта српских пјевача у Хрватској

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да срамне, али очекиване одлуке градоначелника Пуле и Осијека о забрани концерта српских пјевача народне музике потврђују да је Хрватска држава мржње и нетрпељивости према Србима и свему што је српско, саопштило је то удружење.

Такође, то потврђује и скандалозна изјава хрватске министарке културе Нине Обуљен Коржинек да је одлука двојице градоначелника нормална и природна.

Организатори концерта у Пули, на којем је требало да наступе  Ана Бекута, Драган Којић, Душко Кулиш и Зорана Мићановић, рекли су да им је градоначелник Филип Зоричић не само забранио концерт, већ их је брутално вријеђао и псовао српску мајку. 

За наступ српских певача, како су навели организатори, владало је огромно интересовање што поврђује чињеница да је до концерта остало више од мјесец дана а већ је било распродано 85 одсто улазница или готово 3.000.  

Линта истиче да образложење градоначелника Зоричића да народна музика не припада поднебљу, духу и менталитету града је антицивилизацијска и представља цртање мете на чело Србима и свим другим грађанима Пуле и околине који поштују и воле музику естрадних уметника Ане Бекуте и Драгана Којића. 

Због тога изјава градоначелника Зоричића да је Пула грађански, европски и медитерански град представља врхунско лицемерје. 

Након забране концерта у Пули организатори су најавили да ће концерт бити одржан у Осијеку али је и градоначелник Осијека Иван Радић (ХДЗ), такође, донео "антицивилизацијску" одлуку да концерт не може бити одржан у његовом граду са "скандалозним образложењем" да народна музика тобоже није усклађена са визијом и позиционирањем града у будућности, истиче се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана