Линта подржао коалицију "За будућност Црне Горе"

Танјуг
Линта подржао коалицију "За будућност Црне Горе"

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта подржао је данас коалицију "За будућност Црне Горе", коју на предстојећим парламентарним изборима у Црној Гори предводи нестраначка личност, професор универзитета Здравко Кривокапић.

Линта је у писаној изјави навео да "та коалиција окупља најзначајније српске странке чија је визија стварање нормалне Црне Горе у којој има места за сваког и у којој се истински поштују људска права и верске слободе".

Према његовим ријечима, један од главних циљева коалиције коју подржава јесте повлачење антицивилизацијског и неуставног закона о слободи вјероисповијести и израда новог који ће Митрополији црногорско-приморској и свим другим епархијама Српске православне цркве у Црној Гори гарантовати неповредивост власништва над светињама и другом црквеном имовином.

Наводећи да власт председника Мила Ђукановића свој опстанак заснива и на сталној производњи сукоба и тензија и то лажима, Линта поручује да ће коалиција "За будућност Црне Горе" радити на помирењу и обнови поверења међу грађанима и гарантовати поштовање људских и националних права српског народа у Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана