Линта: Одлука власти у Санском Мосту смишљена провокација

Танјуг
Линта: Одлука власти у Санском Мосту смишљена провокација

БЕОГРАД- Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је данас као смишљену провокацију, одлуку локалне власти у Санском Мосту да у српском селу Томина подигне споменик бошњачким цивилним жртвама.

Како је рекао, важно је нагласити да жртве којима се подиже споменик нису прије рата живјеле у Томини, нити су страдале на том мјесту. 

Линта истиче да је у питању провокативна одлука локалне власти у Санском Мосту с циљем да шири мржњу према преосталим Србима и да афирмише најбезочнију лаж да су Срби агресори и злочинци, а Бошњаци ослободиоци и жртве.

"Малобројни Срби повратници се осећају угрожено, несигурно и узнемирено јер им се шаље јасна порука да напусте своја вјековна огњишта. У последње време на подручју Санског Моста учестало скрнављење српских надгробних споменика међу којима је и споменик жртвама Другог светског рата који је недавно обновљен. Данас на подручју општине Сански Мост живи нешто више од 400 српских повратника док је пре рата било више од 27.000 Срба", наводи се у саопштењу Савеза Срба из региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана