Линта: Немогуће славити злочиначку "Олују" и одавати почаст убијеним Србима

Срна
Линта: Немогуће славити злочиначку "Олују" и одавати почаст убијеним Србима

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта рекао је данас да није могуће истовремено прослављати злочиначку хрватску војно-полицијску акцију "Олуја" и одавати почаст Србима убијеним у Хрватској.

"Свако ко у Книну 5. августа прославља протјеривање и убијање Срба и ко сматра и признаје да је жОлујаж била ослободилачка, легитимна и праведна војна акција тај нема никакво морално право да дође у Груборе или било које друго мјесто у Хрватској на којем су убијани српски цивили и ратни заробљеници", нагласио је Линта.

Он је оцијенио као крајње лицемјерно присуство хрватских званичника и представника СДСС-а на комеморацији убијеним српским цивилима у засеоку Грубори, код Книна.

Линта је оцијенио као крајње лицемјерје присуство предсједника Хрватске Зорана Милановића, двојице потпредсједника Владе Хрватске Томе Медведа из ХДЗ-а и Бориса Милошевића из СДСС-а и предсједника СДСС-а Милорада Пуповца.

"Није могуће говорити о било каквој правој нормализацији односа са званичним Загребом док год се Хрватска не суочи са својом усташком и злочиначком прошлошћу, док не прихвати истину и док се не окрене будућности", наглашава Линта.

У селу Грубори је 25. августа 1995. године убијено шест старијих српских цивила и запаљено 20 кућа.

Потомци и сународници убијених мјештана засеока Грубори, код Книна, поручили су посредством Информационо-документационог центра "Веритас" хрватским властима и Србима који их тренутно представљају у Хрватској, да би, умјесто комеморације, много више вољели да је у претходних 25 година неко и осуђен за овај неспорни ратни злочин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана