Линта: Најоштрија осуда скрнављења мурала посвећеног доктору Лазићу

Тањуг
Линта: Најоштрија осуда скрнављења мурала посвећеног доктору Лазићу

БЕОГРАД - Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта најоштрије је осудио вандалско и срамно оштећивање мурала на Добрињи четири у Источном Сарајеву који је посвећен легендарном ратном хирургу Миодрагу Лазићу.

 “Очигледно је да су непознати екстремисти имали намјеру да оштећивањем мурала пошаљу поруку бијесне мржње према доктору Лазићу који је током рата спашавао животе рањеним српским борцима који су се борили за слободу свог народа на подручју тадашњег Српског Сарајева”, оцијенио је Линта у саопштењу.

Јасно је, каже он, да се јаке србомрзачке снаге не могу помирити да постојањем Републике Српске чији је један од најистакнутих симбола доктор Лазић и зато на овај начин подстичу на насиље, нетрпељивост и искључивост према Србима.

Линта позива надлежне органе да под хитно пронађу, ухапсе и казне екстремисте који су оштетили мурал.

Непознати починиоци оскрнавили су мурал доктора Миодрага Лазића који је јуче завршен у насељу Добриња четири у Источном Сарајеву.

Чувени српски хирург Лазић, који је током ратова деведесетих спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, преминуо је 14. априла од посљедица вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана