Линта: Досад најконкретнији састанак

Srna
Линта: Досад најконкретнији састанак

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да је данашњи састанак предсједника Србије Александра Вучића са политичким врхом Републике Српске, предвођеним српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, био досад најконкретнији, те да је још једном исказано јединство "двије српске државе" без обзира на постојеће границе.

 

 

 

Линта истиче да је за даље јачање духовног и културног јединства српског народа посебно значајан договор два државна руководства да се донесе истовјетан закон о заштити српског језика и ћирилице и заједничка декларација о очувању српског језика и ћирилице.

Као посебно значајно, Линта оцјењује и договор о уједначавању школских програма, израду заједничког буквара, организовању ђачких екскурзија из Србије и Српску и обрнуто, као и подстицање основних и средњих школа да се братиме.

Линта сматра да је веома позитивно што је на састанку договорен низ мјера и активности чији је циљ економска подршка Србије Републици Српској.

"Од великог значаја за српско јединство јесте и одлука о заједничком празнику Србије и Српске који би се звао Дан српског јединства, слободе и националне заставе, а обиљежавао би се 15. септембра, дана када је пробијен Солунски фронт", навео је Линта.

У Београду је данас одржан састанак предсједника и премијера Србије Александра Вучића и Ане Брнабић са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић и предсједником Владе Српске Радованом Вишковићем, на којем је разговарано о свим аспектима односа и сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана