Лимунада као злато: 30 КМ за пиће у кафићу без тоалета

ГС
Лимунада као злато: 30 КМ за пиће у кафићу без тоалета

БЕОГРАД - У кафићу подно Авале рачун за три кафе, цјеђену наранџу и лимунаду износи невероватних 1.835 динара, што је више од 15 Евра или око 30КМ, а то је и 30 одсто више него у појединим локалима у самом центру Београда. Да проблем буде још већи, они немају чак ни тоалет за посјетиоце.

Авала представља једно од омиљених излетишта Београда, гдје се укрштају богата историја, природне љепоте и невероватни видиковци. Због тога велики број туриста посјећује управо ову локацију.

Власници ресторана и кафића препознали су то као прилику да подигну цијене до невјероватних размјера, будући да износима добрaнo „шију“ и ресторане у центру престонице.

Тако, за три кафе, цјеђену наранџу и лимунаду морате да будете спремни да издвојите готово 2.000 динара, што би значило да су кафе и цјеђени сокови више од 300, док је обична лимунада чак 465 динара.

Оно што је, такође, изненадило посјетиоце јесу и додатне наплате за млијеко, шлаг и мед, у износу од 90 динара, ако их желите у својој кафи или чају.

Уколико дођете гладни и сједнете у кафић подно Авале, чији објекат нема чак ни тоалет, за пицу ћете морати да издвојите од 1.350 до 1.650 динара, у зависности од тога за коју врсту се опредијелите.

Пиво ће вас коштати од 385 динара, преко 445, па све до 525, док су ракије нешто скупље и крећу се од 495 до 665 динара.

- Требало би да их буде срамота! Људи овде немају гдје ни руке да оперу, а они цијене набуджили као у центру Њујорка. Разумијем да је локација популарна, али ово је недопустиво - закључила је Марина Ј., која је недјељу провела на Авали са дјецом, пише Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана