Протест Срба у Лепосавићу: Стоп Куртијевом насиљу, Срби хоће мир FOTO, VIDEO

Танјуг
Foto: Косово онлајн

ЛЕПОСАВИЋ- У Лепосавићу се одржава протесни скуп подршке ухапшенима Немањи Влашковићу и Далибору Спасићу, које привремене приштинске институције терете за наводне напада на албанске новинаре, а Кфор је је појачао присуство својих војника.

Велики број Срба окупио се данас у Лепосавићу захтијевајући да се ослободе сви ухапшени Срби, Далибор Спасић, Немања Влашковић, Урош Вукашиновић, као и Душан Обреновић, Радош Петровић и Милун Луне Миленковић.

Окупљени су носили транспаренте "стоп насиљу", "Срби хоће мир", "Не туците нам децу" и "Ово је наша земља, оставили су нам је преци".

Такозвана косовска полиција је данас ухапсила Уроша Вукашиновића, радника ТелекомАСрбије.

Окупљенима су се обратили мајка ухапшеног Уроша Влашковића, сестра ухапшеног Далибор Спасића, представник НВО "Нова друштвена иницијатива" и ученица ђак генерације.

Најављено окупљање Срба обезбјеђују припадници Кфора, који су присутни и на улазу у само мјесто Лепосавић.

Ово подручје надлијеће и хеликоптер Кфора.

Према писању појединих медија на албанском, Кфор не дозвољава припадницима Специјалних јединица тзв. Косова да уђу у општину Лепосавић.

У исто вријеме и у сјеверном дијелу Косовске Митровице се одржава протесна шетња ухапшеним Србима.

Најављено је да ће окупљени од Косовске Митровице прошетати до Звечана и тиме послати поруку привременим приштинским институцијама и међународној заједници на хитно ослобађање неправедно ухапшених Срба.

Од почетка кризе на сјеверу Косова и Метохије у притворским јединицама налази се шесторо Срба.

Милица Влашковић: Мој син није крив, уздам се у Бога и у правду

Окупљеним грађанима у Лепосавићу испред општинске зграде обратила се Милица Влашковић, мајка ухапшеног Немање Влашковића, која је поручила да је њен син није крив, да је невин.

Влашковић је са сузама у очима и дрхавтим гласом казала је да је њен син, Немања, само присуствовао демократском протесту, додајући да је свака лаж и оптужба против њега, претешка.

"Народе мој много ми је тешко, претешко, Туга и бол, страх, црне мисли. Данас стојим овде, не знам како стоји, али стојим због Немање, због све деце, Боже дај ми снаге. Стојим испред свих мајки, које саосећују моју тугу, бол, деле моју судбину. Ви знате, зна Бог, али знају и они, мој син је само, као часни син свог народа, изразио миран и достајанствен протест и несалгање против силе која нам је наметнута. Свака оптужба и лаж која је изречена против мог детета је тешка и претешка", поручила је Влашковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана