Лечић се повлачи са чела “Демократа Србије” због оптужби за силовање

Срна
Лечић се повлачи са чела “Демократа Србије” због оптужби за силовање

БЕОГРАД - Глумац Бранислав Лечић саопштио је данас да се, због афере у којој га је глумица Данијела Штајнфелд оптужила за силовање, повлачи са чела недавно основаног покрета “Демократе Србије”.

Лечић је у писаној изјави навео да је ово његова “лична борба за одбрану интегритета, имена и професионалног угледа” и да не жели да оптерећује све оне који су искрени борци за нормалну, слободну и демократску Србију.

Раније данас Београдско драмско позориште саопштило је да је, на захтјев већег дијела ансамбла представе “Кад су цветале тикве”, Лечић због актуелне ситуације изузет из предстојећих играња представе, преноси Б92.

“Због сложености свих догађаја, Београдско драмско позориште сматра да је овај случај искључиво у рукама надлежних институција и о овој теми неће се више изјашњавати”, наведено је у саопштењу.

Лечић је јуче саопштио да је добио позив да се у својству грађанина, јави тужилаштву како би дао исказ поводом оптужби глумице Данијеле Штајнфелд, а чије оптужбе одбације.

Штајнфелдова је прије три дана у изјави Вишем јавном тужилаштву у Београду открила да је глумац, опозициони политичар, бивши министар и лидер покрета “Демократе Србије” Бранислав Лечић, мистериозни моћник из филмске индустрије који ју је силовао, о чему је раније говорила.

Глумица је испричала да је била силована када је имала свега 21 годину, због чега се, како је говорила, и преселила у Америку.

Један од доказа који је достављен Тужилаштву је и снимак разговора који је глумица снимила са Лечићем неколико година послије силовања.

Први пут о трауматичном догађају Штајнфелдова је јавно проговорила прије неколико мјесеци у свом документарном филму “Зацијели ме” снимљеном у Америци, гдје је отишла да живи убрзо након догађаја.

Лечић је у фебруару ове године основао покрет “Демократе Србије”, након превирања и борбе око власти у опозиционој Демократској странци, чији је био дугогодишњи функционер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана