Лажне вијести превелик изазов и за свјетске стручњаке: Монтиран снимак кружи мрежама, реаговао и Вучић

Srna
Лажне вијести превелик изазов и за свјетске стручњаке: Монтиран снимак кружи мрежама, реаговао и Вучић

Београд - Након што је америчка љекарка, стручњак за еболу, подјелила монтиран снимак с предсједником Србије како се гуши од кашља, реаговао и Вучић.

Наиме, на друштвеним мрежама шири се дио снимка са конференције за медије, одржане након састанка државног врха и тима стручњака ангажованих у борби против ширења коронавируса у Србији, у згради Предсједништва.

Међутим, ради се о монтираном снимку, који приказује предсједника Србије како се гуши од кашља у тренутку када одговара на питања новинара о коронавирусу.

Будући да је тај монтирани снимак подјелила и позната америчка љекарка, познати стручњак за еболу, др Дена Грејсон, чије објаве се често ретвитују и у Србији, реаговао је и предсједник Србије, оштром поруком да је подједнако опасно ширити лажне вести, као што је и ситуацију у свету због коронавируса.

"Како се на друштвеним мрежама појавио монтирани снимак, подсјећам да је ширење лажних вијести једнако опасно као и ситуација у којој се цијели свијет налази суочен са "ЦОВИД19", одговорио је Вучић на свом налогу на Твитеру познатој америчкој докторки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана