Лазар Тејић признао убиство Бојана Мирковића у Белвилу

Срна
Foto: Ало.рс

БЕОГРАД - Пред Вишим судом у Београду данас је одржано припремно рочисте пред суђење петорици оптужених за подмукло убиство Бојана Мирковића (34) 12. новембра 2020. године у гаражи зграде у београдском насељу Белвил.

Ово рочиште било је затворено за јавност и на њему су се оптужени кратко изјаснили о кривици, а након његовог окончања суд је заказао почетак суђења за новембар на којем ће оптужени моћи детаљно да изложе своју одбрану.

Лазар Тејић (23) који је оптужен као непосредни извршилац убиства, признао је кривично дело, према незваничним сазнањима, док су остали оптужени негирали.

Почетак суђења заказан је за новембар.

Поред Тејића оптужени за тешко убиство у саизвршилаштву су и његов очух Бојан Ковачевић, Иван Никчевић и Душан Кокоруж, док се Филип Ивановић терети за помагање у извршењу овог кривичног дјела.

За ово кривично дјело запрећена је казна од најмање 10 година затвора, а као највиша им се може изрећи и доживотни затвор.

Тејић је оптужен и за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Сви оптужени су ухапшени десетак дана након убиства, и даље се налазе у притвору.

Истрага против њих је спроведена због сумње, да су Кожух, Тејић, Ковачевић и Никцевић по претходном договору, учествовали у убиству Мирковића.

Надлежни органи пронашли су оба пиштоља из којих је пуцано на Мирковића, бицикл којим је непосредни извршилац дошао на мјесто извршења и којим се послије удаљио. Такође је пронађен ГПС уређај који је коришћен за праћење Мирковића прије убиства.

“Биолошки трагови и временско-просторна анализа потврђују умјешаност свих окривљених”, истакло је раније тужилаштво.

Мирковић је приликом убиства код себе имао лажна документа на друго име.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана