Лавров: Запад покушао да стави Београд пред избор - санкције Русији или државни удар

Срна
Лавров: Запад покушао да стави Београд пред избор - санкције Русији или државни удар

БЕОГРАД - Запад је покушао да стави Србију пред избор - или придруживање санкцијама против Русије или ће покушати да у Србији изведу државни удар, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Он је рекао да се Србији говори да се придружи санкцијама против Русије, да преда Косово и Метохију и призна косовску независност, па ће бити примљена у ЕУ.

"А ако не - покушали су да организују државни удар", рекао је Лавров, те подсјетио како су на посљедње изборе у Србији реаговале ЕУ и САД, који су оптуживали српске власти да је приликом спровођења локалних избора било дезинформисања, да су поткупљивали бираче.

Према његовим ријечима, то су исто говорили из Вашингтона када је почела кампања да елиминишу Доналда Трампа са избора, јер је тако хтјела владајућа врхушка, што је изазвало талас незадовољства у САД.

"Међутим, то америчкој администрацији ништа не значи, њима је све дозвољено, радиће све што желе, а другима ће диктирати. Истовремено, то схватају многе земље и све више држава говори Москви - жМи смо с вамаж", рекао је Лавров за "Спутњик" и "Русија 24".

Он је навео да се Америци посљедњих година није свиђало што је Украјина сусјед Русије и што је тежила да изгради са својим сусједом нормалне односе.

"Почели су да је увлаче у ЕУ под паролом жили с нама или са Русијомж. То жили-илиж никуд није нестало. Погледајте Србију, њима сада то исто говоре", рекао је Лавров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана