Лавров: Запад покушао да организује нелегално преузимање власти у Србији

Танјуг
Лавров: Запад покушао да организује нелегално преузимање власти у Србији

МОСКВА - Министар спољих послова Русије Сергеј Лавров изјавио је данас да Запад није спреман да се помири са изборним резултатима и подршком коју је народ пружио предсједнику Србије Александру Вучићу, па су покушали да "организују нелегално преузимање власти".

Лавров је за агенцију РИА Новости истакао да Москва ситуацију у Србији оцјењује као стабилну и да "руководство земље чврсто држи ситуацију под контролом, јасно схватајући да је то сада национални интерес".

-Оно што се десило у Београду је још један покушај режирања нелегалног преузимања власти. Очигледно, нису сви на Западу спремни да се помире са тим да су српски бирачи на изборима изразили подршку предсједнику Александру Вучићу и његовом политичком курсу - рекао је Лавров.

Он је оцијенио да "у Србији памте како је завршен државни преврат у Украјини 2014." и да због тога број оних који протестују не прелази неколико стотина људи.

- Грађани немају повјерења у личности које се вербално противе насиљу, а у стварности се понашају потпуно супротно: игноришу резултате воље грађана и провоцирају органе за спровођење закона - рекао је Лавров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана