Лавров: Запад обмануо Србе за ЗСО, а Русе за Минске споразуме

Срна
Лавров: Запад обмануо Србе за ЗСО, а Русе за Минске споразуме

БЕОГРАД- Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је Запад обмануо Срба у вези са формирањем заједнице српских општина /ЗСО/ на Косову и Метохији, а Русе на плану реализације Минских споразума у Украјини.

"Иста прича. Обмана Срба у ономе што се тиче ЗСО на Косову и Метохији, а обмана Русије у вези са Минским споразумима", рекао је Лавров током форума "Раисина дијалог".

Он је оцијенио да Запад није ни намјеравао да испуни Минске споразуме, а исто тако ни да реализује споразум који се односи на Србе на Косову и Метохији, пренио је "Спутњик".

Почетком децембра биви њемачки канцелар Ангела Меркел изјавила је да су Мински споразуми били покушај да се Кијеву пружи вријеме за јачање, што је потврдио и бивши француски предсједник Франсоа Оланд, рекавши да "тадашња геополитичка ситуација није ишла у корист Украјине, а Западу је била потребна пауза".

Бриселски споразум којим је предвиђено формирање ЗСО потписан је још 2013. године, али до данас није остварен ниједан корак у том правцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана