Лавров: Предуслови ЕУ за Србију су геополитичка вјежба

Танјуг
Лавров: Предуслови ЕУ за Србију су геополитичка вјежба

МОСКВА- Предуслови Европске уније да Србија започне преговоре о чланству у Унији су геополитичка вјежба, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

- Баш прије неки дан, због тога што су Срби рекли: „Не заборавите нас када примите Украјину и Молдавију“, из Брисела је стигао одговор: „Прво се придружите антируским санкцијама“. То је све економска унија...Сада је јасна геополитичка вјежба: одустаните од Косова, подржите антируске санкције, па ћемо видјети - рекао је Лавров у интервјуу новинару Павлу Зарубину у емисији "Москва. Кремљ. Путин", преносе РИА Новости.

Он је навео и да је интензивирање изјава европских лидера о чланству Украјине у Европској унији игра и наставак курса ЕУ након распада СССР-а.

- Чини ми се да је ово игра, наставак линије коју Европска унија слиједи након нестанка Совјетског Савеза, када су сви критеријуми пометени, а искључиво политичка сврсисходност је била основа одлука које су донете када су, рецимо, балтичке земље  приступиле Европској унији - рекао је Лавров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана