Лалић: Миљковић није убио Беливука јер није стигао

Танјуг
Лалић: Миљковић није убио Беливука јер није стигао

БЕОГРАД - Окривљени -сарадник Срђан Лалић је у Специјалном суду у Београду данас рекао да „Марко Миљковић није убио Вељка Беливука само зато што није стигао”.

Лалић је на данашњем суђењу између осталог рекао да је Миљковић једном приликом питао припаднике криминалне групе “да ли мислите да нас дебели угрожава” алудирајући на Беливука.

Такође је рекао да је Миљковић Беливукову жену назвао “дебела крмача која му (Беливуку) испира мозак”.   

Након тога Миљковић је наставио да провоцира Лалића питајући га да ли је био заљубљен можда у неког од припадника клана, на шта је Лалић одговорио “не”.

Миљковић је Лалића испитивао о наводном вођи “кавачког клана” Радоју Звицеру и њиховом односу, те га је пар пута питао како може бити тако сигуран да се дописивао преко криптоване апликације “Скај” баш са Звицером.

Лалић је рекао да је Звицер “велики шеф” и да се не петља са нижепозиционираним приадницима тог клана, те је поновио да му је Звицер послао слику из болнице са цријевом у устима и подигнутим палцем због чега није сумњао да се дописује управо са њим.

Звицер је, како је рекао Лалић, послао и гласовну поруку “сада ћемо виђет ко ће попити пиће а ко метак”, додајући да је Звицер слао сир и сок од малине Миљковићу и Беливуку.

Такође, Лалић је открио данас мало више детаља о инсценираном убиству Милинка Брашњовића, па је описао да су припадници кавачког клана Брашњовићу полили по глави и врату лажну крв, везали га и фотографије слали “шкаљарском клану”, а за ову наводну ликвидацију су, како је казао Лалић, добили 200.000 евра.

Окривљени-сарадник је испричао да је Беливукова и Миљковићева криминална група планирала  убиство Луке Перенчевића, који је иначе убијен на Бањици 9.маја ове године, јер је Миљковић прво хтио да Перенчевић убије Драгана Супуровића, како би преузео и трибину навијача ФК Рад.

Миљковић је поменуо и Радоја Живковића, који је осумњичен за планирање убиства Јована Вукотића у Истанбулу, а Лалић је рекао да је упознао Живковића баш у том граду 2020. године, додајући да је Живковић преварио Миљковића за 700.000 евра.

Лалић је рекао да из страха од кавачког клана није раније показао “полицији кланицу” односно кућу у Рипотеку, као и да из истог разлога није обавијестио своју адвокатицу да се нагодио са Тужилаштвом за организовани криминал.

Беливук је након паузе подсјетио судију да је Лалић на претходним рочиштима Миљковића назвао “смећем” уз ријечи “жао ми је што те нисам пребио”, након чега је Беливук упитао судију “шта бисте ви мени рекли да сам ја рекао - ко год потпише споразум побићу му породицу”.

Миљковић је Лалића питао чак о његовој полној опредијељености, поред осталог и да ли је био у љубавном односу са двојицом мушкараца, наводећи њихова имена.

Лалић је мало прије тог питања констатовао да је Миљковић имао односе сатарлетом А.Н, након чега су почеле провокације од стране Миљковића.

На Миљковићево питање зашто је и даље отимао и убијао уколико је сумњао да их полиција прати, Лалић је рекао да је имао страх од кавачке групе.

Окривљени-сарадник је даље причао о убиствима “Рилета, Јоке и Милета”, наводећи да су Миле и Јока убијени истог дана, док се за Рилета везује “неко” врело уље.

Суђење клану се наставља сутра, када би Миљковић требало да настави са испитивањем окривљеног-сарадника.

Након Лалића, своја сазнања о злочинима ове групе ће испиричати и остали окривљени-сарадници Никола Спасојевић и Бојан Хрватин.

Лалић се нагодио са тужилаштвом да прича о злочинима ове криминалне групе за казну затвора од 18 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана