Лалић испричао детаље о убиству двојице вођа шкаљарског клана у Атини

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД- У Специјалном суду у Београду данас је испитивањем окривљено-сарадника Срђана Лалића настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Лалић је током данашњег суђења детаљно испричао да су Љубомир Лаиновић и Милинко Брашњовић убили наводне вође “шкаљарског клана” Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у јануару 2020. године у Атини, додајући да је тада Стаматовић скочио на пиштољ, док је Дедовић само пао.    

Лаиновића су, како је рекао Лалић, убили припадници “кавачког клана” на Косову и Метохији, након што је извршио ликвидацију у Атини.     

Лалић је поновио да је Љубомира Марковића Кићу такође убио Лаиновић, а да је Миљковић за Кићу рекао да је велика штеточина и да треба да буде убијен.

Окривљени-сарадник тврди да је учествовао у отмици Мирка Којића који је касније, према његовим ријечима, убијен, а који је био оптужен заједно са Беливуком и Миљковићем за убиство Властимира Милошевића, у случају чпознатом као "убиство на шинама".     

Током излагања о Којићевој отмици, Лалић се осврнуо на упозорење адвоката Дејана Лазаревића, који је тада наговијеестио да слиједе хапшења, и оценио да је бољи криминалац него адвокат.      

 Након ове Лалићеве константације побунили су се адвокати одбране, али им је судија угасила микрофоне.Лалић је, одговарајући Миљковићу, казао да зна само да је “Јока” убијен са чекићем и да му је врат био сломљен, као и да су њих двојица, Лалић и Миљковић, заједно коментарисали фотографију убијеног.     

Миљковић је даље Лалића до детаља испитивао о убиствима са оптужнице - Александра Глигоријевића, Горана Михајловића, Горана Величковића, Николе Митића, па је рекао да је Беливук убио Глигоријевића и да се након убиства покајао.

Михајловић је према Лалићевим ријечима убијен цијанидом, након чега му је спаљено тијело што је видио на фотографији, док је рекао да је Величковића Миљковић убио сјекиром и да није очекивао да ће му одсјећи главу.     

Митића су, како прецизира Лалић, отели када су уочили да возилом прати Миљковића и Беливука након чега су га пребили, додајући да је видио да је окривљени-сарадник Бојан Хрватин “ћушнуо” Митића.    

Поред злочина са оптужнице, Лалић је причао о убиствима човјека под надимком Јока, Лаиновића, Којића, Марковића, Стаматовића и Дедовића, за која убиства припадници ове групе нису оптужени.   

Суђење овој групи биће настављено сутра, када ће Миљковић да настави са постављањем питања Лалићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана