Лајчак: Радим на припреми сљедећег састанка представника Београда и Приштине

Танјуг
Лајчак: Радим на припреми сљедећег састанка представника Београда и Приштине

БРИСЕЛ- Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак најавио је да ради на припреми сљедећег састанка представника Београда и Приштине на техничком нивоу.

-Док се још једна дуга и продуктивна недјеља ближи крају, подсјећам се њеног позитивног почетка који сам имао у Дубровнику у Хрватској, гдје сам учествовао на годишњем Дубровачком форуму - навео је Лајчак на Фејсбуку, сумирајући прошлу радну седмицу.

Форум у Дубровнику пружио му је, како је навео, одличну прилику за дружење са кључним актерима са Западног Балкана и шире, поновно повезивање са колегама и пријатељима са којима је разговарао и о неопходним корацима за деескалацију ситуације на сјеверу КиМ.

-Из Дубровника сам отпутовао у Братиславу, гдје сам водио важне билатералне разговоре са првим потпредсједником Владе Косова и главним преговарачем Бесником Бисљимијем. Наш разговор је био фокусиран на деескалацију ситуације на сјеверу Косова, у складу са изјавом ЕУ27 од 3. јуна, и рад на примјени свих споразума из дијалога. Драго ми је што смо се договорили о првим корацима ка том циљу - навео је Лајчак.

Како је додао, по повратку у Брисел, између осталих активности, пожелио је добродошлицу предсједнику Демократске партије Косова Мемлију Краснићију ради размене мишљења.

Лајчак је поручио да ради на припреми новог састанка на техничком нивоу Београда и Приштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана