Лајчак: Приштина без одгађања да почне са успостављањем ЗСО

СРНА
Лајчак: Приштина без одгађања да почне са успостављањем ЗСО

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поручио је данас у Приштини да треба да се без одгађања почне са успостављањем заједнице српских општина (ЗСО).

Лајчак је, након састанка са приштинским премијером Аљбином Куртијем, напоменуо да Курти има одговорност да напредује у нормализацији односа уколико Приштина жели да напредује на европском путу, преноси "Косово онлајн".

"Сада морамо да истакнемо потребу да се без одгађања крене у оснивање ЗСО. Без овога неће бити напретка (самопроглашеног) Косова на европском путу", рекао је Лајчак.

У делегацији која се данас састала са Kуртијем и његовим замјеником задуженим за дијалог Бесником Бислимијем, били су специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, специјални изасланик САД-а за Западни Балкан Габриел Ескобар, савјетници за спољну и безбједносну политику предсједника Француске и канцелара Њемачке, Емануел Боно и Јенс Плетнер, те дипломатски саветник премијерке Италије Франческа Тало.

Предсједник Србије Александар Вучић састаће се данас са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, специјалним изаслаником САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром, те изасланицима Француске, Њемачке и Италије Емануелом Боном, Јенсом Плетнером и Алесандром Катанеом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана