Лајчак: Изазови на западном Балкану нису нестали, ситуација на сјеверу КиМ у врху агенде

Танјуг
Лајчак: Изазови на западном Балкану нису нестали, ситуација на сјеверу КиМ у врху агенде

БРИСЕЛ - Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак навео је, након састанка са замјеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром, да изазови на западном Балкану нису нестали, као и да је у врху његове агенде ситуација на сјеверу Косова и Метохије.

-Иако је током лета темпо у Бриселу успорио, изазови на западном Балкану нису нестали. Посебна област која је остала високо у мојој агенди је ситуација на сјеверу Косова - написао је Лајчак на Фејсбуку.

Додао је да је позвао специјалног изасланика САД за западни Балкан Габријела Ескобара у Брисел на детаљне дискусије и састанке како би се припремили за наредне мјесеце и додатно ојачали заједничке напоре.

-Заједно са нашим тимовима детаљно смо разговарали о питањима у вези са дијалогом, пренијели једни другима оцене тренутне ситуације, дешавања посљедњих мјесеци и очекивања за наредни период. Такође смо се побринули да ускладимо неопходне наредне кораке и приоритете - навео је Лајчак.

Он је додао да ће посетити Алпбах, Блед и Београд гдје ће се састати са предсједником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, "али и низом партнера, пријатеља и стручњака за западни Балкан и светска политичка дешавања".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана