Кустурица: Срби у гету не протестују из обијести

Срна
Кустурица: Срби у гету не протестују из обијести

БЕОГРАД- Прослављени режисер и писац Емир Кустурица пружио је подршку Србима на барикадама на Косову и Метохији, истичући да они који живе у гету не протестују из обијести него скрећу пажњу на своје егзистенцијално питање.

Кустурица је рекао да с свако ко има барем самилости у себи не смије да одустане од људи који су направили барикаде да би одбранили голе животе.

-Кад бих могао да им се придружим, учинио бих то из пуне самилости. Овако, пошто сам стављен на списак непожељних за улазак на Косово, могу својом ријечју и свим што сам учинио, да станем уз њих. Шта би било кад бисмо ми Београд морали да штитимо бодљикавом жицом, како би се онда ти људи односили према нама? - истакао је Кустурица.

Он је подсјетио да је то што они раде велика невоља, никако удобност и обијест, пренијеле су “Вечерње новости”.

Коментаришући забрану уласка Његовој светости патријарху српском Порфирију на Косово и Метохију да посјети Пећку патријаршију, Кустурица је исказао подршку и патријарху.-Да сам на мјесту патријарха, а надам се да је тако било с њим, никад ми не би пало на памет да народ који живи у гету и своју самилост према њима доведем у питање. Јер, ти људи не протестују из обијкести, него тако скрећу пажњу на њихово питање које више није историјско ни емоционално него егзистенцијално. Свако ко има барем самилости у себи не смије да одустане од људи који су направили барикаде да би одбранили голе животе -  рекао је Кустурица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана