Куртијеви полицајци ухапсили обољелог пензионера из Београда, нису му дали ни лијек да понесе

ГС
Куртијеви полицајци ухапсили обољелог пензионера из Београда, нису му дали ни лијек да понесе

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да су припадници тзв. Косовске полиције ухапсили данас на Јарињу пензионера Бранка Бањца (72) из Београда који се са супругом упутио у Пећ на рочиште поводом решења имовинског спора који она води.

Њега су пред супругом припадници Куртијеве полиције одвели у притворни центар, упркос томе да је Бранко оперисао кичму и да болује од високог притиска, није успио да понесе ни торбу са лијековима усљед поступања Косовске полиције, рекао је Петковић, јавља Танјуг.

- Канцеларија за Косово и Метохију је одмах ангажовала адвокатски тим за одбрану, а лично сам контактирао и породицу како бих понудио сваку врсту додатне помоћи, а о свему сам директно обавестио и Мирослава Лајчака.

Супруга ухапшеног Бранка, која је родом из Пећи поседује кућу у центру овог града која је конфискована од стране тзв. Поште Косова због чега је она поктенула судски спор за повраћај имовине а рочиште је заказано за сутра - навео је Петковић.

Према његовим ријечима, чињеница је да Бранко нема апсолутно никакве везе са спором који се води на Косову и Метохији и да је ухапшен као вид застрашивања и одмазде Куртијевих институција како би породица одустала од спора, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

- Бранко је у више наврата посећивао Пећку Патријаршију без икаквих проблема, а данас је ухапшен уочи судског спора који води његова супруга што додатно показује мотиве овог политичког хапшења - рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана