Куртијева полиција зауставила српско санитетско возило

ГС
Foto: Илустрација/Танјуг

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Припадници такозване косовске полиције данас су на Бистричком мосту зауставили санитетско возило Клиничко-болничког центра (КБЦ) Косовска Митровица које је превозило санитетски материјал и упутили га на терминал у јужном дијелу Косовске Митровице, рекао је директор те здравствене установе Златан Елек.

Елек је навео да је возило превозило санитетски материјал из Дома здравља у Лепосавићу ка КБЦ Косовска Митровица.

„Оно што знамо јесте да је све што се налазило у санитетском возилу било пропраћено прописном документацијом“, рекао је Елек за портал „Косово онлајн“.

Он је истакао да очекују информације зашто је возило заустављено и превезено на царински терминал.

Петковић: Ситуација на Косову више него озбиљна због терора над Србима

Ситуација на Косову и Метохији више него озбиљна због терора над Србима и ескалаторних потеза Приштине,  директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић новом кинеском амбасадору Ли Мингу.

Петковић је нагласио да су насиље и терор Аљбина Куртија над српским становништвом на сјеверу Косова и Метохије постали свакодневна појава са очигледним циљем да Србе протјерају из Покрајине.

Он је напоменуо да је Београд више пута на то скретао пажњу међународној заједници, упозоравајући на могуће посљедице и ескалацију ситуације на терену, што се нажалост и догодило 24. септембра у Бањској.

„Једини извор свих проблема и нестабилности на Косову и Метохији представља Курти својом политиком провокација, једностраних акција, арбитрарним хапшењем наших сународника, нелегитимним акцијама његове специјалне полиције која нема шта да тражи на северу ни по једном споразуму“, рекао је Петковић.

Он је истакао да је неопходно да што прије дође до деескалације, тако што ће се припадници такозване косовске полиције повући са сјевера Косова и Метохије, а Кфор у потпуности преузети заштиту Срба на тим просторима, саопштено је из ове канцеларије.

Петковић сматра да обје стране треба да се што прије врате дијалогу, као и да се одмах формира Заједница српских општина /ЗСО/, што приштинске власти онемогућавају више од 10 година.

Он је захвалио за непоколебљиву подршку Кине у борби Србије за заштиту својих државних и националних интереса на Косову и Метохији, те нагласио да ће Србија остати једнако поуздан пријатељ и партнер Кине, његујући челично пријатељство српског и кинеског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана