Куртијева полиција с дугим цијевима претреса просторије општине Гора

СРНА
Куртијева полиција с дугим цијевима претреса просторије општине Гора

БЕОГРАД - Више десетина припадника полиције самопроглашеног Косова под пуним наоружањем упало је у просторије општине Гора које су измјештене у село Враниште и врше претрес и преметачину без икаквог повода или образложења, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Прецизирано је да је више од 10 возила полиције, са преко 50 наоружаних специјалаца, данас око 13.00 часова потпуно блокирало улаз и излаз из села Враниште.

Саобраћај је послије више од сат времена нормализован, али се наоружани специјалци и даље налазе у згради општине Гора.

Из Канцеларије су поручили да нема сумње да је овај упад у просторије општине Гора изведен по директном налогу премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија, са једним јединим циљем - да се она затвори, радници застраше и протјерају са радних мјеста, а потом и са њиховог кућног прага, гдје живе у миру и слози не дирајући никога.

"Малтретирање и брутално застрашивање мирног братског народа у општини Гора је Куртијев подли план с циљем прогона народа који тамо живи и удар на све мањинске заједнице чија је егзистенција директно угрожена због оваквих противправних аката, диригованих из Приштине", указано је из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да не прође дан да Курти и власти у Приштини не спроведу насилне и ескалаторне потезе на Косову и Метохији, с циљем потпуне дестабилизације прилика на терену и изазивања пођела, мржње, застрашивања, дизања тензија и генерисања опасних криза, јер то је једина политика за коју Курти и његови екстремни сљедбеници знају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана