Куртија гађали флашом: Још један инцидент на сједници скупштине

Танјуг
Foto: Бота Сота

ПРИШТИНА - Након што је послије данашњих нереда и туче између посланика Самоопредјељења и ДПК, настављен рад скупштине у Приштини, посланици опозиционих Демократске партије Косова, Демократског савеза Косова и Алијансе за будућност, блокирали су парламентарну говорницу, захтјевајући да се сједница прекине.

Поново је дошло је до физичког контакта између посланика владајућег Самоопредјељења и посланика Демократске партије Косова. Након што је настао општи метеж, у салу је ушло и обезбјеђење.

У правцу косовског премијера Аљбина Куртија полетјела је флаша, па му је у једном тренутку пришло обезбјеђење и раширило кишобран.

Како преноси Коха, раније је предсједник скупштине Косова Глаук Коњуфца рекао је да ће грађани процејнити ко је започео данашњи сукоб, и да је у интересу свих да се та ситуација што прије превазиђе.

" Наставимо сједницу гдје смо стали. Чак је и премијер Аљбин Курти имао вољу да одустане од свог обраћања. Грађани чекају да наставимо нормално. На изборе идемо кад год хоћете" рекао је Коњуфца и замолио посланике да "са разумијевањем превазиђу проблеме и наставе са посланичким питањима на сједници", додајући да су то захтјеви грађана. Он је истакао да се нада да се данашње немиле сцене неће поновити.

До туче међу посланицима је дошло раније данас, након што је један од посланика полио водом Куртија и његовог замјеника Бесника Бисљимија. Посланици опозиције поставили су током сједнице транспарент на коме је писало "Здраво" на говорницу и додали Куртијеву слику уз транспарент, а непосредно прије инцидента Бисљими је устао, уклонио Куртијеву фотографију и поцијепао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана