Курти захвалио Кларку на НАТО интервенцији 1999.

Танјуг
Курти захвалио Кларку на НАТО интервенцији 1999.

ПРИШТИНА - Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти примио је данас бившег врховног команданта НАТО савезничких снага у Европи, америчког генерала Веслија Кларка, коме је захвалио на његовом вођству у „одлучујућој НАТО интервенцији у пролеће 1999. године”.

Курти је Кларку такође захвалио и на, како је рекао, “незаменљивој функцији и доприносу Сједињених Америчких Држава” и поновио одлучност Приштине да постане члан НАТО, преноси Косово прес.

Курти се састао са Кларком у пратњи министра одбране привремених приштинских институција Арменда Мехаја и министра економије Артана Ризванолија.

Кларк је изразио спремност да пружи подршку циљевима владе привремених приштинских институција за економски развој и социјални просперитет.

„Држава Косово је највећи пријатељ Сједињених Америчких Држава у Европи”, рекао је Кларк, подсјећајући се на вријеме када му је председник Бил Клинтон, након посљедње посјете Косову, рекао „да је Косово најбоља ствар коју је радио током његовог осмогодишњег предсједништва”, преноси Косово онлајн.

Кларк је додао да је „Косово успјешна прича за САД”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана