Курти уцијенио Порфирија?

Г.С.
Курти уцијенио Порфирија?

ПРИШТИНА - Влада самопроглашеног Косова послала је јуче мејл преко свог официра за везу из Приштине којим одбија посјету патријарха Порфирија.

 Они постављају пред поглавара СПЦ три услова како би му посјета била одобрена, показује мејл до ког је дошао "Косово онлајн".

Како се наводи у допису, главни услов који је стављен пред патријарха је да јавно осуди барикаде на сјеверу Косова и "криминалне структуре на сјеверу".

"У вези са захтјевом за посјету Патријарха Српске православне цркве Републици Косово, најављену за 26-28. децембар 2022. године, обавијештавамо да је Влада Републике Косово свијесна да су чланови Српске православне цркве посљедњих дана активно укључени у пружање подршке криминалним групама које одржавају барикаде на сјеверу Републике Косово већ више од 16 дана. Сходно томе, свештеник храма Светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Раковици код Београда, господин Предраг Поповић, прије неколико дана је јавно признао да је уласком у Републику Косово посјетио демонстранте на барикадама у Лепосавићу, илегално алтернативним путевима како би, како је навео, избјегао патроле КФОР-а", стоји у писму Приштине.

Даље наводе да Влада Републике Косово прати извјештаје о отмици шест косовских држављана српске националности од стране безбједносних агената Србије, недавно, на сјеверу Републике Косово.

"Сходно наведеном, Влада Републике Косово очекује од Српске православне цркве да осуди оваква дјела, као предуслов за одобрење захтјева за посјету", стоји у допису приштинског официра за везу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана