Курти тужи Тачија: Лажи под заклетвом и убиство адвоката Азема Власија

Агенције
Курти тужи Тачија: Лажи под заклетвом и убиство адвоката Азема Власија

Основно тужилаштво у Приштини покренуло је истрагу против косовског предсједника Хашима Тачија и лидера Демократске партије Косова и Кадрија Весељиа.

Истрага је покренута због изјава Тачија и Весељија да иза организације "Око народа" стоје предсједник Самоопредјељења Аљбин Курти и потпредсједник странке Глауф Коњуфца.

Курти и Коњуфца су поднијели кривичне пријаве због изјаве које су Тачи и Весељи под заклетвом дали пред Основним судом у Приштини у предмету против чланова организације "Око народа".

У тој изјави Тачи и Весељи су констатовали да Курти и Коњуфца стоје иза те организације која је према оптужници извршила атентат на приштинског адвоката Азема Власија, а на списку оних које је требала ликвидирати, према тужилаштву, налазили су се највиши косовски званичници

"Коначно добра вијест, након седам мјесеци тужилаштво је почело да се бави овим случајем и стигао је позив да представници Покрета, Аљбин Курти и Глаук Коњуфца, сутра изађу пред тужилаштво и дају своје свједочење о случају за кривичну пријаву коју смо поднијели", наводи се у саопштењу Покрета Самоопредјељења (ПС).

Самоопредјељење подсјећа да су Хашим Тачи и Кадри Весељи 28. децембра 2018. године под заклетвом лажно изјавили да су Курти и Коњуфца дио те терористичке организације. То је према ПС био покушај двојице највиших косовских званичника да политички елиминишу ПС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана