Курти се неће смирити док год на КиМ има иједног Србина

Танјуг
Курти се неће смирити док год на КиМ има иједног Србина

Аљбин Курти и спроводиоци његовог плана етничког чишћења Косова и Метохије неће се смирити док год у јужној српској покрајини има иједног Србина, а то потврђује и хапшење Живорада Н. у Косовској Митровици, човjека који је заједно са стотинама Срба својевремено протjеран из Вучитрна, саопштила је Канцеларија за КиМ Владе Србије.

Истиче се да је Живорад Н. мир пронашао у Митровици, гдjе је годинама продавао на локалној пијаци, да би јуче био ухапшен под оптужбама за наводни ратни злочин. 

"Живораду и људима попут њега изгледа не може да се опрости то што су, упркос свим страхотама које су он и његови суграђани српске националности преживели у Вучитрну, одлучили да остану на Косову и Метохији'', наведено је у саопштењу.

Додаје се да ће на крају Курти и, како је наведено, његово инквизиторско правосуђе за ратне злочине гонити и оне који нису били ни рођени у вријеме сукоба на Косову и Метохији јер у његовим очима сви Срби су злочинци и вредни прогона самим тим што су припадници српског народа.

''На десетине Срба у прошлости су хапшени због сумње да су наводно починили ратне злочинце да би се недуго затим испоставило да су криви само зато што је неко бацио око на њихову имовину или зато што су некада неког погледали попреко. Ова врста правног линча и застрашивања људи не догађа се нигде у Европи осим на Косову и Метохији и ако неко мисли да ће Срби, који тамо опстају упркос свом насиљу и притисцима Куртијевог режима, напустити погнуте главе своја огњишта, не познају Србе'', додаје се у саопштењу.ж

Из Канцеларије су поручили да захтјевају да међународна заједница Србима на Косову и Метохији коначно почне да гарантује минимум људских и грађанских права и услова за достојанствен живот и да спријечи злочинце из Приштине да без доказа хапсе и малтретирају људе.

''Канцеларија за Косово и Метохију је ухапшеном Србину обезбедила адвоката и пружиће му, као што је то чинила у сличним случајевима у прошлости, сву неопходну подршку и помоћ'', додаје се у саопштењу.

Косовска полиција саопштила је јуче да је у сјеверном дијелу Косовске Митровице ухапсила Србина Ж.Н. (70), осумњиченог да је починио наводни ратни злочин против цивилног становништва.

Како се наводи у саопштењу, Ж.Н. је ухапшен због наводног "ратног злочина против цивилног становништва - сексуално насиље" током 1999. године у општини Вучитрн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана