Kурти: Oва влада ће радити до нових избора

Taњуг
Kурти: Oва влада ће радити до нових избора

ПРИШТИНА - Вршилац дужности косовског премијера Аљбин Курти изјавио је да се влада којом руководи суочила са многим изазовима, али да ће упркос томе наставити да ради за добробит грађана до следећих избора.

Курти је на Твитеру подсјетио да је прије два дана обиљежено 100 дана рада владе.

„Упркос здравственој кризи, претећој економској кризи и непотребној политичкој кризи, били смо незаустављиви. У 100 дана доњели смо 200 одлука о ослобађању заробљене државе, борби против корона вируса“, преноси Косово онлајн. Он је подсјетио да је та влада предузела ране мјере у циљу спречавања корона вируса.

„Захваљујући раној интервенцији, здравственим радницима, полицији и нашим грађанима, имамо мање смртних случајева, мање активних случајева и Косово је успјешна прича када је у питању управљање мјерама против ширења корона вируса“, написао је Курти на Твитеру.

Подсјетио је да је његова влада покренула поступак провјере за судије, тужиоце и високе званичнике како би се унио професионализам, непристрасност и повјерење у правосудни систем.

„Реконструисали смо одборе јавних предузећа, отпустили извршне директоре који су узимали близу 100.000 евра годишње за плате и бонусе, упркос пословању са губитком. Уз то тражећи и државне субвенције. Они су, такође, потписали штетне уговоре и ангажовали људе кроз непотизам“, написао је Курти на Твитеру.

Подсјетио је да је влада уштедела милионе евра отказујући уговоре о лобирању, осмишљеним да обогате моћне појединце и придружене компаније.

„Уштеде смо користили да бисмо помогли нашим здравственим радницима и најугроженијима. Смањили смо нефункционалну потрошњу владе и направили годишње уштеде од 1,4 милиона евра. Умањили смо, а у неким случајевима и преполовили плате владиних службеника. У овом друштву 30 одсто људи живи у сиромаштву а 30 одсто је незапослено. Тим смањењем направили смо уштеду од 1,1 милион евра на годишњем нивоу“, написао је Курти на Твитеру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана