Курти: Нема напретка, Вучићеви ставови стари

Танјуг
Foto: Танјуг

ПРИШТИНА - Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти каже да нема напретка у дијалогу и тврди да се Београд "није удаљио од бившег предсједника Србије Слободана Милошевића, нити од предсједника Русије Владимира Путина и да Вучић не мијења став о његовом (Куртијевом) захтјеву за међусобно признање".

"Ставови предсједника нашег сјеверног сусједа су стари и моје инсистирање је наравно на споразуму који је, наравно, обавезујући, у потпуности нормализује односе наше двије земље, фокусирајућ се на међусобно признање. Али у том погледу не могу да кажем да постоји напредак", рекао је Курти након састанка у Берлину и заједничке на неформалне вечере са предсједником Вучићем коју је организовао специјални изасланик Европске уније за дијалог Мирослав Лајчака ,а преноси Коха.

Он тврди да је "већ и међународним факторима јасно да је Србија та која мора да се промијени, да бисмо имали рјешење за споразум".

Он је навео да зависно од тога како ће проћи дијалог Београда и Приштине на нивоу главних преговарача који ће се одржати 13. мај у Бриселу, можда дође до новог састанка њега и Вучића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана