Курти не иде у Тирану код Раме, ево ко путује умјесто њега

Танјуг
Курти не иде у Тирану код Раме, ево ко путује умјесто њега

ПРИШТИНА - Портпарол владе привремених приштинских институција Перпарим Криезију изјавио је да Аљбин Курти неће данас ићи на састанак у Тирану са премијером Албаније Едијем Рамом, али ће, како наводи “Репортери”, умjесто њега ићи замјеник Бесник Бисљими.

У Тирани се одржава неформални састанак лидера региона, којем присуствује и европски комесар за проширење и сусједску политику Оливер Вархељи.

Криезију је на Фејсбуку навео да је Курти прије недјељу дана добио позив од Раме за неформални састанак са европским комесаром Оливером Вархељијем, на који су позвани и остали представници Западног Балкана, али је, према његовим ријечима, Курти прије неколико мјесеци за овај период потврдио учешће на конференцији у Грчкој.

- Премијер Курти је обавијестио премијера Раму да неће моћи да оде у овај пут јер је пре неколико месеци потврдио учешће на конференцији на Криту, у Грчкој, где је панел за Западни Балкан тачно истог дана и у исто време - истакао је Криезију.

Он је додао да ће Курти учествовати на Самиту Берлинског процеса који ће бити одржан у Тирани 16. октобра ове године.

Курти је током недавне посете Раме КиМ одбио да се са њим састане, наводећи да би на то пристао само у оквиру састанка двије владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана